Beauty R Us

Pedicuregroothandel onderhoudtips

7 Tips voor het Onderhoud van uw Pedicure Motor

1. Plaats de pedicure motor niet direct in de buurt van een warmtebron
Plaats uw pedicure motor nooit bijeen verwarming of open vuur. Door de hitte kan er kortsluiting ontstaan in uw pedicure motor. De behuizing kan smelten en/of in brand vliegen. Zorg daarom dat u altijd voldoende afstand houd van een warmtebron.

2. Gebruik de pedicure motor niet in vochtige ruimtes
Pedicure motoren zijn gevoelig voor vocht. Vocht kan in uw pedicure motor trekken waardoor er eerder slijtage aan onderdelen kan ontstaan. Ook kan er schimmel ontstaan binnenin uw pedicure motor. Laat daarom nooit uw pedicure motor in uw auto staan bij ambulant gebruik. En gebruik uw pedicure motor bijvoorbeeld nooit in een badkamer.

3. Gebruik altijd een geaard stopcontact
Bij een onverwachtse kortsluiting binnen in uw pedicure motor springt de aardlekschakelaar eruit, dit ter voorkoming van brandvorming bij u of bij uw klant thuis.

verzorgende voeten

4. Gebruik nooit beschadigde frezen
Kromme frezen, frezen met een beschadigd asje of frezen die uit balans zijn veroorzaken schade aan uw handstuk. Misschien past de frees nog wel in uw handstuk maar uw lagers en spantang zullen sneller slijten. Test daarom altijd eerst uw frezen met een frezentester.

5. Netsnoer of verlengkabel geheel uitrollen
Het is belangrijk dat een verlengsnoer helemaal uitgerold wordt, omdat anders bij zware belasting door de warmte die ontstaat de isolatie kan smelten. Dit kan in het uiterste geval kortsluiting en brand veroorzaken.

6. Desinfecteer uw machine
Hygiëne staat natuurlijk hoog in uw vaandel. Voor uzelf en voor uw klant. Zorg daarom dat u de behuizing van uw pedicure motor, de boorslang en het handstuk goed schoon houdt. Dit kunt u doen met alcohol desinfecteer doekjes. Schimmels kunnen immers onprettige ziektes en geurtjes met zich meebrengen.

7. Reinigen en doorsmeren handstuk.
Wij krijgen vaak handstukken binnen die niet of te weinig gesmeerd worden waardoor het handstuk vastloopt of moeilijk draait. Een handstuk bestaat uit een asje met lagers die bij regelmatig gebruik olie nodig hebben om mooi en soepel te kunnen blijven draaien. Als u dit niet doet lopen de lagers vast en blokkeert uw handstuk.

Iedere dag dat u meerdere behandelingen met uw pedicure motor heeft gedaan moet het handstuk gesmeerd worden. Indien het handstuk aan de buitenkant sterk vervuild is, eerst reinigen met alcohol doekjes. Het handstuk smeren met een speciaal hiervoor bestemde spuitbus met oliespray (W&H servicespray). De spuitbus eerst schudden en vervolgens de spuitmond van de bus zo ver mogelijk in het handstuk schuiven. Houdt het handstuk horizontaal, met de punt in een wegwerp doekje, van u afgericht en de knop van de spuitbus slechts 1 seconden indrukken.

Tip
Tip
Tip

Het handstuk wordt nu van binnen gereinigd en gesmeerd. Wrijf het handstuk met een doekje schoon en droog, plaats een handstuk zonder internlicht met de punt naar beneden, een handstuk met internlicht naar boven in een leeg glas totdat u het weer nodig heeft. Dit kunt u het beste aan het einde van de dag doen zodat het handstuk een nacht kan blijven staan.

Heeft u nog een tip?

Mist u nog een tip in onze lijst? Laat het onze weten via het contactformulier of bel +31 (0)40 264 53 37.

Download onze prijslijstInschrijven voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven
van onze aanbiedingen?
Noteer dan hieronder uw
emailadres en u ontvangt
vanzelf onze nieuwsbrief.


winkelpand
Beauty ‘R Us
Industrieweg 7, 4143 HP Leerdam
T +31 345 239 009
E info@beautyrus.nl
Openingstijden winkel
Maandag t/m Vrijdag
9:30 tot 17:00 uur
Zaterdag Gesloten

Webshop:
24/7 365 dagen


Webshop
www.beautyruswebshop.nl

Algemene voorwaarden    |    Privacybeleid    |    Retourbeleid    |    Stel een vraag
RMK reclame en advies bureau eindhovenItInMotion webdesign en techniek eindhoven